Om meg

Bilde+19.10.2018%2C+12+11+26.jpg

Hele navnet mitt er Camilla Helene Sandmo, jeg ble født 4. juni 1991 og er født og oppvokst i Tønsberg.

Når jeg var syv år starte jeg på kunstløp, og brukte åtte år på den sporten uten å havne på pallen en eneste gang. Heldigvis skrev jeg om en bok om kunstløp, så noe var det jo godt for. Jeg har også spilt i teater, gått på dans, taekwondo, kickboksing, badmington og spilt klarinett. Jeg har også gått på tre forskjellige videregående skoler i to retninger (medier og kommunikasjon og realfag) og prøvd meg på tre forskjellige studieretninger; dyrepleie, ingeniør og økonomi. Jeg er med andre ord et ubesluttsomt nek som ikke visste hva jeg ville. Stryk det, som absolutt var 100% sikker hva jeg ville, men fikk alltid høre hvor sinnsykt vanskelig det var å bli forfatter. Jeg har lyst til å skrive her at jeg ble forfatter fordi jeg er så sinnsykt god til å skrive, men jeg tror heller det er tilfelle av at jeg suger i alt annet. Og jeg har prøvd alt, se ovenfor.

Så da ble jeg forfatter da.

Før jeg ble antatt med Kan vi bare late som, skrev jeg tretten andre bøker. Alle for barn eller ungdom, men i mange forskjellige sjangre; både fantasy, science-fiction, grøsser, samtid og krim. Jeg arbeider i et sabla kaos og vet aldri når noe blir ferdig, før det plutselig er det.

Jeg håper på å gi ut mange bøker i fremtiden, i mange forskjellige sjangre, fordi selv om jeg vet hva jeg vil er jeg fortsatt et ubesluttsomt nek.

Bilde 24.07.2018, 20 29 43.jpg

Svar på spørsmål folk ofte spør om

Hvor får du ideene dine fra?
Jeg skulle ønske jeg visste det sånn at jeg ikke trengte å svare at jeg ikke vet, men… jeg vet ikke. De kommer bare, noen ganger når jeg vil ha dem, andre ganger når jeg allerede drukner i for mange ideer. Jeg får mye inspirasjon fra andre bøker, filmer og tv-serier da.

Hva fikk deg til å starte å skrive?
Enda et bra svar herfra; jeg vet ikke. Jeg har bare alltid likt å lese og skrive.

Hva inspirerte deg til å skrive Kan vi bare late som?
Det var kanskje først og fremst kunstløp det startet med, men endret seg ganske raskt til å handle mer om press fra alle kanter. Press om å være god i sport, god på skolen, ha mange venner og være så jævla flink hele tida.

Hva skriver du på nå?
Det er nesten umulig å svare på for jeg er ikke en organisert skriver, jeg skriver litt her og litt der helt til noe er lesbart.

Hvor mye har du tjent?
Ca. 3 øre i timen.

Hvor mange bøker har du solgt?
Av alle spørsmål jeg var forberedt på å få etter jeg debuterte, var dette et av de jeg forventa minst, men absolutt har fått mest av. For å være ærlig så bryr jeg meg egentlig ikke så mye, så fra nå av skal jeg bare svare mange nok.

Hva er det beste med å være forfatter?
Det beste er å få lov til å skrive og at noen faktisk har lyst til å lese hva jeg skriver. At noen også liker det, er superpluss.

Hva er det verste med å være forfatter?
Jeg har ofte svart at ingenting er egentlig så ille med å være forfatter, men… å ha en hjemmeside om seg selv er ganske kleint, men nødvendig for jeg har ikke tid til å svare på disse spørsmålene flere ganger i uka, så det verste er derfor denne sida her.

Hvordan blir man forfatter?
Bare skriv. Det er like mange måter å bli forfatter på som det finnes forfattere, men jeg har fortsatt troa på at hvis man skriver og skriver og skriver så må da noen ord bli bra nok til slutt. Jeg skrev tretten bøker før jeg skrev en bok som var bra nok, så hvis du som leser dette har lyst til å bli forfatter har du ikke lov til å gi opp før du har skrevet tretten bøker.

Intervju med meg:

Bok365.no
Intervju på Uprisen.no
Bakomslaget.no
Tønsbergs Blad